Унгария няма да екстрадира украинските граждани, които бягат от наборната военна

...
Унгария няма да екстрадира украинските граждани, които бягат от наборната военна
Коментари Харесай

Унгария няма да екстрадира украинци, избягали от военна служба

Унгария няма да екстрадира украинските жители, които  бягат от наборната военна работа.

Това съобщи във вторник вицепремиерът на Унгария Жолт Шемьен, цитиран от Hungary Today. 

Така той коментир известията в локалните медии, че Австрия също е отказала да екстрадира украински укриватели , а Полша, в противен случай, е почнала да ги предава на Украйна по искане на Киев.

" Ние не организираме следствия против никого от украинските бежанци , с цел да разберем дали са били призовани за военна работа. Унгария не ги екстрадира в Украйна ", цитира вестник Hungary Today думите на вицепремиера.

Шемиен увери, че " всички украински бежанци могат да се считат за свободни хора в Унгария и независимо да вземат решение дали да останат в тази страна, да отидат на Запад или да се върнат назад ". " Всички бежанци от Украйна могат да се усещат сигурни в Унгария. Ние няма да предаваме нито тях, нито техните данни на никого ", акцентира зам.-ръководителят на държавното управление.
 Унгария: Дайте гаранции за сигурност на Русия, с цел да има дълготраен мир в Украйна
Унгария: Дайте гаранции за сигурност на Русия, с цел да има дълготраен мир в Украйна

Според Будапеща Украйна не би трябвало да бъде допускана в НАТО

Според унгарските управляващи през последната година и половина над един милион украински бежанци са пресекли границата на тази страна . По-голямата част от тях са отпътували за други страни от Европейския съюз (ЕС).

Припомняме, че Унгария постоянно взима страната на Русия в спора. 

Западът би трябвало да даде на Русия гаранции за сигурност и да забрани на Украйна да се причисли към НАТО, сподели почитан маджарски министър при започване на септември в мнения, които евентуално в допълнение обтягат така и така нестабилните връзки на Будапеща с Киев. 

Думите му повториха мненията на унгарския министър председател Виктор Орбан, че Западът " би трябвало да подписа договорка с руснаците по отношение на новата архитектура на сигурността, с цел да обезпечи сигурност и суверенитет на Украйна, само че не и участие в НАТО ". Той също по този начин сподели, че Украйна няма късмет да завоюва войната. През юни Орбан сподели, че Киев " към този момент не е суверенна страна " и финансово " не съществува ", което провокира яд от украинските управляващи.

От 2018 година Унгария блокира присъединяване на Украйна в срещи на министерско равнище на НАТО заради изказвания, че Киев дискриминира унгарските етнически малцинства, като лимитира правата им на обучение на родния им език.
 Унгария натиска Европейски Съюз да удължи възбраната за импорт на украинско зърно и след 15 септември
Унгария натиска Европейски Съюз да удължи възбраната за импорт на украинско зърно и след 15 септември

Будапеща е подготвена още веднъж да наложи национално ембарго
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР